Λεβάντα

Θεωρείται πως έχει ηρεμιστικές ιδιότητες και για αυτό το λόγο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε περιπτώσεις μελαγχολίας και ήπιας κατάθλιψης. Το εκχύλισμά της θεωρείται από πολλούς βοτανοθεραπευτές κατάλληλο για την αντιμετώπιση των νευρικών πονοκεφάλων και της αϋπνίας.

Ένα φλυτζάνι λεβάντας πριν τον ύπνο λέγεται πως "ρίχνει" την πίεση και μειώνει την ταχυπαλμία κατά τη διάρκεια της νύχτας. Έχει ισχυρή αντιμικροβιακή δράση και για αυτό το λόγο θεωρείται ιδανική για την επούλωση μικρών πληγών, κοψιμάτων κ.ο.κ. Τα άνθη της λεβάντας θεωρείται ότι ενεργούν και κατά των θωρακικών λοιμώξεων όπως είναι ο βήχας, το άσθμα και η βρογχίτιδα και σε περιπτώσεις κρυολογημάτων ή γρίπης.Πληροφορίες Συσκευασίας
Η λεβάντα διατίθεται σε δύο συσκευασίες. Η συσκευασία κραφτ ενδείκνυται για χρήση ως τσάι αλλά και ως συστατικό στη μαγειρική ενώ η συσκευασία παραπάνω (πουγκί) ενδείκνυται για την καταπολέμηση του σκόρου σε ντουλάπες, συρτάρια, χαλιά κ.α.

Το όραμά μας

Στην Ευωδία καλλιεργούμε μόνο κορυφαία προϊόντα της ελληνικής γης με παραδοσιακές τεχνικές καλλιέργειας με σεβασμό για το περιβάλλον και ιδιαίτερη φροντίδα.

Η σχολαστική επιλογή ελληνικών βιολογικών αρωματικών φυτών γίνεται με γνώμονα ότι τα αρωματικά φυτά δεν είναι μόδα, αλλά τρόπος ζωής.

Απολαύστε τα προϊόντα Ευωδία, και αφήστε το σώμα, την ψυχή να νοιώσει τη χαρά που οραματιστήκαμε να σας προσφέρουν τα προϊόντα μας.